Afvallen met het Soepdieet

Soepdieet do’s en don’ts

Het soepdieet is een effectieve manier om snel op je streefgewicht te komen. Het beste is om 7 dagen dieet te volgen en vervolgens minimaal twee dagen normaal te eten. Daarna kun je weer opnieuw beginnen met 7 dagen dieet. Het soepdieet moet dus nooit langer duren dan 7 dagen dieet.

Tijdens het volgen van het soepdieet, is het simpelweg de bedoeling dat je 7 dagen dieet volgt. Alles valt of staat met het opvolgen van de richtlijnen. 7 dagen dieet betekent dan ook dat je tussendoor niet moet zondigen, want dat ontregelt het vetverbrandingsproces.

Wat moet je vooral niet doen tijdens het soepdieet

Tijdens het soepdieet moet je geen

 • brood
 • alcohol
 • koolzuurhoudende dranken
 • dieetdranken

tot je nemen.

Wat mag je wel tijdens het soepdieet

Daarentegen mag je met het soepdieet wel

 • zoveel soep als je wilt
 • bronwater
 • ongezoete thee
 • ongezoete zwarte koffie
 • ongezoet fruitsap
 • bessensap
 • magere melk
 • kopje zemelen of muesli (om mogelijke dunne ontlasting te voorkomen die kan ontstaan tijdens dit 7 dagen dieet)

En juist omdat het telkens maar 7 dagen dieet is, zal het niet al te lastig zijn om dit vol te houden.

Bovendien, zodra je afwijkt van deze richtlijnen, zal het alleen maar moeilijker worden om door te gaan. Volg je de adviezen wel goed op, dan zal het resultaat na 7 dagen dieet het best zijn. En bovendien is het soepdieet dan ook gemakkelijker vol te houden, omdat je tijdens het 7 dagen dieet geen hongergevoel zult krijgen.

De bekende valkuilen van het soepdieet

Sommige mensen proberen wel eens om zichzelf tijdens het soepdieet volledig te beperken tot de basissoep. Maar je kunt op deze manier nooit verantwoord een 7 dagen dieet volgen. Je zult essentiële voedingsstoffen gaan missen, en roofbouw plegen op je lijf. De soep blijft tijdens het soepdieet wel het belangrijkste onderdeel van je dagmenu, maar de andere voedingsmiddelen zijn tijdens dit 7 dagen dieet niet alleen toegestaan, maar dus ook echt nodig. Zie hiervoor het 7 dagen dieet weekplan.

Wil je alles weten over het SoepDieet?!
Bestel dan het e-book “Het SoepDieet”, vol met extra recepten, tips, boodschappenlijstjes, weekplan, en meer.

Klik hier voor de tijdelijke super aanbieding!

Nu tijdelijk met gratis e-mailcoaching en handige tools.

Beperk jezelf echter wel tot bijvoorbeeld magere melk en ongezoete vruchtensappen. En dan nog het liefst bessensap. Daarnaast mag je ook onbeperkt ongezoete thee en koffie drinken. En je moet ook echt minimaal twee liter (bron)water per dag drinken, zodat je lichaam de kans krijgt om zich te ontdoen van de afvalstoffen. Drink tijdens het soepdieet in elk geval nooit alcoholische dranken en frisdrank. Ook brood is uit den boze.

Wat doe je na het soepdieet?

Ook na het 7 dagen dieet moet je nog even voorzichtig zijn met alcohol, want je lever kan door het soepdieet tijdelijk de alcohol minder goed aan. Wacht daar dus een paar dagen mee. Prop je de eerste dag na het volgen van het soepdieet ook niet meteen helemaal vol, zeker niet met vette pizza’s of iets dergelijks. Ten eerste is dat enorm zonde van het volgen van 7 dagen dieet en ten tweede is je lichaam daar nog niet klaar voor. Start je lichaam langzaam aan weer op door rustig met vetarme en makkelijk verteerbare maaltijden te beginnen. Wacht ook zeker een aantal dagen voordat je begint met het nogmaals volgen van het soepdieet of een ander dieet.

Meer tips over wat je na het SoepDieet kunt doen om nog meer af te vallen of om juist op gewicht te blijven, vind je in mijn e-book “Het SoepDieet!”. Meer informatie over dit e-book vind je door hier te klikken.

1 Reactie
 1. This is my first time visit at here and i am genuinely happy to read
  all at single place.

Laat een reactie achter