Afvallen met het Soepdieet

Resultaten Soepdieet, het zit er op.

Het zit er op. Je hebt het soepdieet 7 dagen vol gehouden. En nu komt dus het grote moment om te ontdekken wat het je heeft opgeleverd. Vandaag dus op de weegschaal. Wat zijn jouw resultaten soepdieet?!

Wow, voor mij was het 6,8 kilo! Daar ben ik ontzettend blij mee. En jij? Wat is jouw resultaat. Laat het onder deze pagina even weten!

Pas op!

Nu je resultaat geboekt hebt en vandaag mag (moet) stoppen, is het natuurlijk zaak dat de kilo’s ook weg blijven. Wees vanaf nu dus voorzichtig met alle verleidingen. Want het oude gezegde blijft natuurlijk gelden: “Ieder pondje, gaat door het mondje!” (en zet zich bij mij op mijn kontje!).

Je moet vandaag echt stoppen!

Ik zei het net al, je moet vandaag stoppen. Het soepdieet is een kort dieet en valt onder de crashdiëten. Dat zijn diëten waarbij je in korte tijd veel kilo’s kwijt kunt raken. Het oorspronkelijke soepdieet bestond alleen uit koolsoep en dat was met recht een crashdieet, waarbij de kans op te korten aan vitaminen en mineralen heel groot is. Maar het soepdieet dat je nu gevolgd hebt heeft dat nadelige effect niet, omdat je regelmatig ook fruit, groente en eiwitten hebt mogen eten.

Maar na 7 dagen is het goed te stoppen en in ieder geval een rust moment in te bouwen. Je kunt over een aantal dagen wel weer opnieuw starten als je wilt.

Bouw rustig weer op.

Wat je waarschijnlijk is opgevallen, is dat het soepdieet geen koolhydraten en eiwitten combineert. Ik heb ontdekt dat ik mij daar heel prettig bij voel en ik combineer deze dus in principe ook niet binnen een maaltijd. Verdeeld over de dag eet ik ze wel beiden. En dat raad ik jou ook aan om weer rustig op te bouwen naar een patroon waar jij je lekker bij voelt.

Zeker ook de eerste dagen, omdat je lichaam nu gewend is aan gezond voedsel, dus geen verkeerde combinatie van eiwitten en koolhydraten, geen gefabriceerde producten en al helemaal geen suiker. En als het goed is ook geen zwarte thee en koffie. Wanneer je weer in je oude patroon vervalt, kan dat zeker de eerste dagen zwaar op je maag vallen (en daarna weer zwaar op de weegschaal).

Wil jij nog meer afvallen?

Wacht in ieder geval 2 dagen voor je weer met het soepdieet of een ander dieet van start gaat. Het soepdieet is heel geschikt om in een week een leuk aantal kilo’s kwijt te raken. Maar wil je meer kilo’s kwijt, dan raad ik je aan om voor een dieet te gaan met meer variatie, zoals bijvoorbeeld het Vitadis slanker leven plan. Dit is een eiwitdieet, waarbij je gecoacht wordt naar je ideale gewicht.

Heb je je Ideale gewicht bereikt en wil je dit behouden?

Dan raad ik je aan om je levensstijl aan te passen, zodat de kilo’s ook weg zullen blijven. Zoals al aangegeven probeer ik eiwitten en koolhydraten niet meer te combineren. Maar daarnaast zorg ik er voor dat ik dagelijks voldoende fruit en groenten eet. Mijn dagelijkse groene smoothies zijn daarvoor de ideale en heerlijke oplossing. En het is mij ook gelukt om suiker uit te bannen.

Go for (f)it!

Charlotte

P.S. Heb je al even je resultaten gedeeld? Ik ben er namelijk heel benieuwd naar. En uiteraard ook naar je ervaringen. Laat ze hier onder even achter!

23 Reacties
 1. hallo, het soepdieet werkt echt,had het nooit gedacht ,ik begin nu aan dag vier en ben al drie kilo afgevallen
  ik vraag me enkel af hoe start ik mijn eerste dagen na het dieet om op gewicht te blijven
  groetjes
  daniella

  • Fijn te horen Daniella. Heel mooi tussen resultaat.
   Goede vraag ook. In het e-book “Het SoepDieet” als ook de e-mailcoaching ga ik ook in op wat te doen na het SoepDieet.
   Tipje van de sluier: Bouw je voedingspatroon rustig weer op en zorg er voor dat je niet meer calorieën eet dan dat je dagelijks nodig bent.
   Succes met de laatste paar dagen.
   Go for (F)it!,
   Charlotte

 2. Ik heb het 2x 7 dagen gedaan en slechts 2 kg afgevallen. En niets gezondigd.

  Nu is mijn vraag als ik dit nog meerdere keren zou doen maar dan toch eens zou moeten zondigen door een feestje op dag 4 bv, begin ik dan de volgende dag met dag 5 of dag 4 of helemaal opnieuw met dag 1.

  • Wanneer je van te voren weet dat er een feestje aankomt, kun je wellicht beter een paar dagen later starten. Maar komt er onverwachts een feestje tussen door en het lukt niet om niet te zondigen, houd het het zondigen dan zo beperkt mogelijk. Dan kun je gewoon doorgaan. Het effect zal wel minder zijn. Wijk je die dag enorm af van je schema, dan kun je beter opnieuw beginnen.

 3. Jammer genoeg was het voor mij maar 2kg. Nuja altijd beter dan niets hè. Volgende week terug beginnen.

 4. Beste Charlotte
  Bedankt voor de coaching deze week en het soepdieet is zeer goed meegevallen.
  Heb niets afgezien van het dieet dus dit was mooi meegenomen!
  Het resultaat is dat ik 3.5kg ben afgevallen!

  Bedankt en vriendelijke groeten
  Burt

 5. Beste Charlotte,
  Het dieet was toch aangenaam volgen en heb niets afgezien voor er mij aan te houden,dus dat was mooi meegenomen!
  Het resultaat is dat ik 3.5 kg ben afgevallen!
  Top !!!
  Nog bedankt voor de dagelijkse coaching

  Burt

 6. Hallo Charlotte,
  Mooie resultaten van andere mensen.
  Ik ben nu aan dag 4 en mag heerlijk de bananen met yoghurt, heerlijke variant.
  dank voor jouw mailtjes, zijn fijn om te ontvangen,
  Nog 3 dagen en dan wegen, ben benieuwd.
  Fijn weekend met een hartelijke groet
  Hetty

 7. Samen met mijn man het soepdieet strikt gevolgd en allebij een mooi resultaat. Ik 3,3 kg lichter, mijn man 4 kg.
  Geen honger gehad maar wel zin in vanalles..Mailtjes van Charlotte waren een stimulans!
  Nu 2 dagen verder en terug 400 gr bij…wordt moeilijk om gewicht te behouden.

 8. Valt volledig tegen. Teneerste eet ik normaal geen ajuin, maar had het dan toch gedaan. Ik kan normaal ook niet tegen paprika, maar heb het dan toch gebruikt. Ik ben vegetarier, dus zat ik met een groot probleem kwa vervanging van de vlees/vis dagen en ik drink zelden melk. Om het heel kort te maken, dit is geen dieet voor mij. Ik heb te veel dingen moeten eten die ik normaal niet mag eten omwille van allerlei gevolgen. Ik ben toch not 1,800 kg kwijtgeraakt.. waarschijnlijk omdat ik geen brood heb gegeten.

  • Jammer dat het lastig was. In mijn nieuwe e-book heb ik verschillende soepvarianten staan, zodat in jou geval je geen uien en paprika hoeft te gebruiken. Ook staan er oplossingen voor vegetariërs in. Toch mooi dat je bijna 2 kg bent afgevallen.

 9. Heel goede resultaten bijna 4kilo waar ik heel blij mee ben hopelijk komen er nog meer van die recepten hartelijk dank

 10. Vandaag einde dag 5 ,2 kilo kwijt. Geen hongergevoel maar mis iets in de ochtend om nou gelijk om 8 uur soep of wortels te eten… met een fruitdag valt het wel mee in de ochtend

 11. Hallo Charlotte,

  3,3 kilo er af valt mij tegen,keurig aan de richtlijnen gehouden op twee biologische oer[rijst) waffels na verdeelt over die week.Het was wel goed te doen,ik doe even een paar dagen normaal eten [op een verantwoorde wijze} en dan denk ik aan een nieuwe poging 3,3 kilo eraf noch een keer is tenslotte ook 6,6 bij elkaar dan duurt het maar iets langer,bedankt voor je steun en toeverlaat.

  met vriendelijke groet,

  JvD

 12. Ruim 3 kilo kwijt. Dieet was goed vol te houden!

 13. zo de 7 dagen zitten erop as voor mij goed vol te houden eeeennnnnn 5.2 kilo der af dus blij

 14. He charlotte merci voor het begeleiden van het soepdieet kwas telkens benieuwd naar uw volgende mail
  Kheb het dieet strikt gevolgd samen met mijn vriend en het was eigenlijk een aangename ervaring vooral omdat we niet echt het gevoel hadden van dieeten
  Kben in totaal maar 2kg300 afgevallen en mijn vriend 3kg600 twas voor hem wel een ontgoocheling vermits hij een streefdoel had van 5kg nochtans hebben we helemaal niet gezondigd toch hoop ik nog wa kg kwijt te geraken op een gezonde manier grtjes Gerda

 15. ik ben nu aan de vierdedag bezig en het vald me reuze mee maar heb nog niet gewogen dat doe ik zaterdagmorgen ik woog 106.1 dus zaterdag weet ik meer maae voel me er goed bij

 16. Hallo Charlotte ,ik ben 3 kg verloren ! Ik ga over twee dagen weer verder bedankt nogmaals groetjes marina

Laat een reactie achter