Afvallen met het Soepdieet

Soepdieet weekplan

7 dagen dieet – het soepdieet weekplan
Het soepdieet houdt in dat je telkens 7 dagen dieet. Kenmerkend voor het soepdieet is, dat je tijdens 7 dagen dieet voornamelijk een speciale vetverbrandende soep eet. Als je 7 dagen dieet op deze manier, dan mag je zoveel eten van deze soep als je maar wilt, dus je krijgt geen hongergevoel. Het soepdieet mag zo vaak gevolgd worden als je wilt, maar het kan niet aan één stuk door. Het beste is om 7 dagen dieet te volgen en vervolgens minimaal twee dagen normaal te eten. Daarna kun je weer opnieuw beginnen met 7 dagen soepdieet.

7 dagen dieet is met deze richtlijnen gemakkelijk vol te houden, met een snel resultaat. Als je je goed houdt aan de voorschriften van het soepdieet, kan je tijdens 7 dagen dieet 4 tot 7 kg afvallen. Als je 2 of 3 keer achter elkaar een periode van 7 dagen dieet aanhoudt, met telkens 2 rustdagen er tussen, dan kun je binnen een maand dus makkelijk 15 kilo kwijt zijn.

Het weekplan

Soepdieet dag 1
Alle fruitsoorten, behalve bananen. Vooral (water)meloenen worden aangeraden. Eet zoveel soep als je wil.

Soepdieet dag 2
Alle groenten mogen (vooral groene bladgroenten), maar geen fruit. Soep naar believen.
Groenten tot je vol zit; vers of uit pot. Gedroogde bonen, erwten en maïs vermijden. ’s Avonds één gekookte aardappel.

Soepdieet dag 3
Eet zoveel soep, fruit en groenten als je wil, maar geen aardappel.

Soepdieet dag 4
Magere melk en bananen, samen met de soep. Maximaal 8 bananen. Extra veel bronwater drinken. De reden dat je nu veel bananen en melk mag, is omdat je je lichaam de vorige drie dagen behoorlijk op de proef hebt gesteld. Je zult je lichaam nu enigszins bij moeten laten tanken en dat kan door jezelf wat extra calorieën en andere voedingsstoffen te geven.

Soepdieet dag 5
300 tot450 gram kip, rundvlees of vis met 6 tomaten. Minstens 6 tot 8 glazen bronwater. Eet minstens 1 portie soep.

Soepdieet dag 6
Zoveel rundvlees en groene bladgroenten als je maar wil, maar geen aardappel! Eet 1 portie soep.

Soepdieet dag 7
Zoveel ongezoet fruitsap, groenten en zilvervliesrijst als je wil. Minstens 1 portie soep.

Wil je alles weten over het SoepDieet?!
Bestel dan het e-book “Het SoepDieet”, vol met extra recepten, tips, boodschappenlijstjes, weekplan, en meer.

Klik hier voor de tijdelijke super aanbieding!

Nu tijdelijk met gratis e-mailcoaching en handige tools.

Zondig niet!

Het is de bedoeling dat je heel nauwkeurig dit 7 dagen dieet volgt. 7 dagen dieet betekent dan ook dat je tussendoor niet moet zondigen, want dat ontregelt het vetverbrandingsproces. En juist omdat het telkens maar 7 dagen dieet is, zal het niet al te lastig zijn om dit vol te houden. Bovendien, zodra je afwijkt van deze richtlijnen, zal het alleen maar moeilijker worden om door te gaan. Volg je de adviezen wel goed op, dan zal het resultaat na 7 dagen dieet het best zijn.

63 Reacties
 1. Moet je die tomaat met schil en al in de soep doen?

  • Ja, bij voorkeur wel. Maar heb je een hekel aan het velletje, dan kun je het er wel afhalen. Dat zal geen problemen geven.

 2. Mag je dag 5 en dag 6 geen fruitig groenten eten tussendoor?

 3. Mag ik olijven eten tijdens soepdieet

 4. Wordt met soep bedoelt alleen de boilon met soepgroente?

 5. Ik lees meerdere malen ‘zoveel je maar wil’. Is dit effectief zo, of zit er wel een restrictie op? Ik kan me bijvoorbeeld inbeelden dat je met zilvervliesrijst zoveel je maar wil gemakkelijk boven de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid calorieën zit en dit kan toch niet bevorderend zijn voor het dieet?

 6. Hallo, ook wij zijn met dit dieet begonnen alleen vanaf dag 5 vindt het niet duidelijk worden wat je s’ochtends mag eten, want soep en of vlees vindt ik nou niet bepaald iets voor s’ochtends. Dus zou je dan een bakje magere yoghurt mogen nemen s’ochtends. Of wat wordt er geadviseerd?

 7. Arnold
  just now
  Er staat dat tijdens het dieet, bronwater, ongezoete thee, ongezoete (zwarte) koffie, ongezoet fruitsap, bessensap en magere melk gedronken mag worden. Is dit tijdens het gehele dieet of op bepaalde dagen. Ik zie nl alleen bij dag 4 specifiek de melk genoemd worden en bij dag 7 de fruitsap.

 8. Hallo ik wil graag beginnen met het soep dieet alleen nu snap ik niet wat je met het rundvlees of kipfilet of vis moet doen, moet je dat laten stoven op de tomaten en mag je dat ook sogtends eten?

  • In plaats van rundvlees mag ook in de oven gegrilde kip zonder vel.

   Ik stoof de tomaten in wat vocht van de soep, maar ik lust ze ook rauw.

   Je hebt vellen die je in de pan kunt leggen waardoor je zonder vet kunt bakken, maar dat lijkt me erg droog terwijl grillen lekker is, mits het zonder vel is.

 9. Hoi hoi,

  vorige week het dieet gevolgd.
  ik zeg je eerlijk, iemand die je mee motiveert en steunt is wel aan te raden plus een goede wil om door te zetten omdat het zonde is van de vorige dagen om dan te zondigen.

  Ik ben 5 kilo afgevallen. eerste 4 dagen dacht ik echt, nou ben benieuwd of ik uberhaubt af ga vallen, en heb me bewust niet meer gewogen.
  pas 2 dagen na het dieet gaan wegen en toen zag ik na mijn verbazing dat ik echt 5 kilo was afgevallen :D.

  ik heb wel bij de dag 2 en 3 s’avonds een groenteburger erbij genomen.
  anders werd het me te eentonig.

  tip. maak de soep klaar en doe de groentes er als laatste in. zo blijven deze iets van een bite geven en doe hem in potten voor de volgende dag en niet langer. anders is je smaak weg.
  voor de extra bite is tauge ook erg lekker ;).
  plus weinig calorieën.

  Dus iedereen die dit wil doen, succes en zet um op.
  ook al is het soms lastig je kan het ;).

  • Dag Joyce, blijft het gewicht er ook af of komt het redelijk snel terug als terug normaal eet? Had je energie genoeg tijdens het dieet?

   • Hoi Evelyn,
    met normaal eten komt deze niet snel terug.
    Voor jezelf een tip, een caloriemeter op je telefoon is een extra ondersteuning om op gewicht te blijven.

    Ik ben nu deze week weer begonnen.
    Dit is nu de 2e dag.
    Ben nu weer begonnen, omdat ik nog de laatste kilo’s eraf wil hebben.

    Ben je nu ook al begonnen?

  • En wat eet jullie het s’morgens

 10. mag je elke dag magere melk nemen?

 11. Ik zit op dag 4 en kon mezelf niet bedwingen om op de weegschaal te staan, ik woog maar 100 gram minder, help is dat niet wel erg weinig. Zo val ik niet eens 2 kilo. Het lijkt of de soepdieet bij mij niet werkt, moet ik ervan uitgaan dat mijn lichaam niet zoveel vocht verliest, maar hardnekkige vet is mijn overgewicht. Ik was wel erg gedemotiveerd om ermee door te gaan. Ik maak maar mijn week af. In ieder geval om mezelf te leren andere eetpatroon te nemen. ik vind het ook totaal geen moeilijk dieet, voel me niet flauw en heb dan ook niet minder energie. Ik heb dan ook op dag 4 maar 2 bananen genomen, rest soep. Ik heb ook niet gezondigd. Ik snap het niet, vind het zeer jammer.

 12. De eerste keer dat ik dit weekplan deed; 8 kilo afgevallen. Daarna 2 rustdagen gehad en weer begonnen en heb helaas geen resultaat meer gezien. Precies hetzelfde gedaan ..

 13. Ik ga vanaf morgen beginnen met het soepdieet. Enkel bananen (voor het sporten) en af en toe cappuccino met candarel er bij combineren. Ik ben een student architectuur en heb namelijk geen tijd (en geen zin) om die ene speciale soep te maken. In de Aldi verkopen ze kant en klare ‘verse’ soep (niet bepaald vers, maarja). Is dit een goed idee? Of heeft het totaal geen nut?

  Grts

 14. Toen ik maandag begon woog ik 77,0 kilo. Het is inmiddels woensdagavond en toen ik vanmorgen op de weegschaal stond gaf die 74,9 aan! En dat al na 2 dagen soep eten! Benieuwd wat de weegschaal morgen aangeeft.

  De soep komt me trouwens nu al (na 3 dagen) de neus uit. Terwijl ik een echte soep eter ben, vooral groentensoep. Had nooit gedacht dit niet te kunnen, maar morgen stap ik over naar kippensoep. Even wat anders. Hoop wel dat de kilootjes eraf blijven vliegen..

 15. Ben nu bezig met dag 5. Makkie zeg. heel goed te doen. Omdat dit maar 1 week is, wil je ook niet zondigen. Zonde anders van je tijd en doel. Ik ben blij dat ik vandaag kip mag eten.

 16. Hallo!

  Mag je dag vier wel groente en fruit? En soep?

  En dag vijf?

  Groetjes!

  • Nee dus… Dat staat er toch? Alles wat je mag op die dagen staat hierboven vermeld

 17. Wat is een vervanger voor bananen? Ik mag namelijk geen bananen.

 18. Ik heb 7 dagen ei dieet gedaan nu Ben ik met 7dagen soep dieet bezig is het een probleem Al’s ik meteen daarna soep dieet doe en met ei dieet Ben ik 2 kilo afgevallen.

 19. Mijn vraag is dat als ik de vis of vlees moet eten waar ik deze dan in bakken moet ? Is olijf olie ok of magere bakboter ? Gr. Peggy

 20. Soepdieet is prima. Maar max 1 week.
  -Je mag niet zondigen, hou je aan de regels.
  -Kip of biefstuk zijn allebei prima, maar eet “normaal”.
  -Eigenlijk geen dressing (dit is het vetste deel van een salade). Je kunt een beetje smokkelen door hele lichte mayo te nemen (Calve Yogo) en vermengd met augurken zuur. Geen suiker, honing of honing.
  -Geen brood is geen brood. Bijna in elk alternatief voor brood zit koolhydraten.
  -Na de 7 dagen niet direct gaan vol eten. Zonde van de kilo’s. Daarna bv een paar weken gewoon mager eten (Sonja Bakker). Zie het als snel-afval-diet. Maar uiteindelijk moet je wel anders gaan leren eten.

 21. Hoi,

  ik eet geen vlees of vis, dus hoe kan ik dat vervangen?
  In plaats van kip of vlees een ei? Of een vegaburger?

  Groetjes Vega

  • Ja, dat vraag ik me ook af, tofu of quorn ofzo…maar er wordt niet meer gereageerd, en is toch wel erg belangrijk. Ook drink ik geen melk…..
   Ik zie overigens mijn vragen nergens meer..

  • Zoiets vraag ik me ook af ja….

  • Je kunt tofu gebruiken. Als je denkt dat je te weinig eiwitten binnen krijgt, neem dan tegen het eind van de week wat bijvoorbeeld wat extra sojamelk.

 22. heel even een vraagje of 3 🙂
  1.ik lust geen bananen, wat kan ik dan als vervanger eten op dag 4?
  2.dan vraag ik me ook af of je ijsjes mag maken met magere melk, niet roomijs ofzo, maar waterijs :)zeker als je er een klein beetje vanille-extract in doet (heb ik ergens gelezen dat het niets van vetstof bevat). Aangezien er dan eigenlijk magere melk, water, en een beetje vanille-extract inzit, kan dat dan kwaad?
  3. mag je ook ongezoute noten eten? 🙂

 23. Hoi,
  Ik wil volgende week beginnen maar mag er in de soep iets van vlees?
  & wat mag je buiten soep nog eten ‘s morgens?
  (Dit is mijn struikelvlak) mag je geen koolhydraten vrij brood?

  Mvg,
  Kimberly

  • Hoi Kimberly,

   Je moet echt het schema aanhouden. Op veel dagen mag je bijvoorbeeld fruit eten, dus ik zou dan ‘s morgens ook wat fruit nemen of voor jezelf een fruitsapje of fruitsalade klaarmaken. Ik denk dat het toevoegen van vlees niet verstandig is.
   Succes!

 24. Hey allemaal,

  weet er iemand of je iets van dressing of saus bij de groenten mag gebruiken?
  Ze zijn nogal droog (Dag 2 dan, op dag 3 vermengd met fruit), en ik vrees dat de groene bladgroenten niet gaan lukken anders.
  Olijfolie en azijn of zo? Een lightdressing?

  Alvast bedankt!

  • je kan je groennten klaarmaken in een stoomzak, je behoed de smaak van je groenten en ze zijn niet droog

 25. Wat voor rundvlees moet je eten? Mag je het eventueel vervangen door kip?

  • Zo mager mogelijk. Kip is een goede vervanger (kipfilet, niet het vette velletje!)

 26. Beste,

  ik heb 2 vragen imv de kuur. op de 5de dag zou er veel tomaten moeten gegeten worden, maar is er hier een alternatief voor? want ik lust namelijk geen rauwe tomaten of uit blik. kan ik een sausje maken? zo ja op basis van welke ingerediënten?
  op dag 6 mag rundsvlees wat gekruid worden? gegrild is de beste manier om geen vetstof te moeten gebruiken, maar hier ook welke kruiden mogen we al dan niet gebruiken?
  bedankt

  • Op vraag 1: je kunt het beste de tomaten vervangen voor rode paprika of fruit als watermeloen of grapefruit.
   Op vraag 2: gebruik het liefst zo weinig mogelijk zout. Wellicht kun je wat peper of paprikapoeder gebruiken voor het kruiden.

 27. Ik ben ook net begonnen en zit aan dag 3.
  Echter vanaf dag 5 vind ik het weekplan nogal vaag en op elke website staat dezelfde uitleg.

  Mag je bvb. op dag 5 naast vlees/vis/kip met tomaten en soep ook nog andere groenten eten?
  Dag 6: is het echt alleen rundsvlees of mag je ook kip of vis zoals op dag 5? En wat eet je de rest van de dag??? Fruit? Groenten? Of echt alleen vlees en soep?

  Ik probeer het weekplan zo goed mogelijk te volgen om zo veel mogelijk resultaat te hebben, daarom vraag ik mij dit af.

 28. heey ja je ontbijt dus met soep en het valt goed mee! Nu hopen dat ik afval! ik snap nie hoe ik mag bananen eten! klinkt zo raar

  • Dat is omdat je na 4 dagen heel weinig calorieën heb binnen gekregen. Je lichaam heeft natuurlijk wel iets nodig om te functioneren. Bananen bevatten veel energie, die je echt even nodig hebt dan.

 29. hallo,

  kan je het rundvlees ook vervangen door iets anders ??

  • Je kunt tofu gebruiken als je vegetarisch bent. Waarschijnlijk zul je wel de eiwitten gaan missen. Drink dan tegen het einde van het dieet sojamelk om dit op te vangen.

 30. zijn de tomaten op dag 5 verplicht? door welke groente zou je deze kunnen vervangen….. ik reageer slecht op tomaten, zeker verse! kun je bijvoorbeeld de kip/rundvlees door bijvoorbeeld gezeefde tomaten doen?

  • Ja hoor, je kunt de verse tomaten vervangen door gezeefde tomaten. Die zijn in principe net zo gezond.

 31. Is er een manier waarop je het vlees en de groenten moet bereiden? Mag je saus, boter, zout gebruiken? Mag het vlees gebakken worden of moet je dit koken?

  • Probeer zoveel mogelijk saus en boter te vermijden. Deze zijn vaak vet. Gebruik een klein beetje olie. Vermijd zout ook zoveel mogelijk.

 32. beste,

  Ik heb dit dieet nu 6 dagen gevolgt en morgen ben ik klaar. ik lees alleen veel dat je daarna weer snel aankomt. Nu begrijp ik dat je dan niet veel moet eten etc en gewoon moet blijven sporten Maar zijn er nog tips betreft koolydraten laag, eiwitten hoog etc. hier ben ik erg benieuwd naar.

  Groet Michelle

  • Met dit dieet val je heel snel af, vooral water. Wil je echt blijvend afvallen, dan zul je een gezond eetpatroon moeten aannemen, met de juiste combinatie van goede vetten, weinig suiker en niet te veel eten. Daarnaast is sporten erg belangrijk. Ook een goede mindset, dus probeer echt een omslag te maken naar een nieuwe levensstijl met beter voedsel en weinig uitspattingen wat betreft alcohol, snoep en veel en vet eten.

 33. Kan je ook wat anders dan bananen nemen?
  Ik mag geen banaan namelijk.

  • Bananen bevatten veel energie (koolhydraten) en kalium. Daarom zijn deze goed om halverwege het dieet te nemen, om je energievoorraad aan te vullen. Neem bijvoorbeeld een papaya, kiwi of abrikoos ter vervanging.

 34. Beste admin,

  Graag wil ik dit dieet volgen. het lijkt mij raar dat ik bv alle fruit op maandag zou mogen eten vanwege de vele fructose welke je dan binnen krijgt en dus daar ook dik van kan worden door teveel van alles te eten. Is het de bedoeling dat er kleine porties gegeten worden?

  • Fruit levert weinig calorieën en veel voedingsstoffen. Maar in sommige fruitsoorten zit meer suiker dan in andere fruitsoorten. Het is daarom aan te raden om fruit te kiezen met een laag suikergehalte: besvruchten (bijvoorbeeld frambozen, aardbeien, ook kiwi), citrusvruchten (mandarijn, grapefruit) en meloen (watermeloen). Pas op met gedroogde vruchten en tropische vruchten als mango en ananas, daar zit veel suiker in.

 35. Mag je vanaf dag 4( behalve die bananen ) geen gewoon fruit meer ? Is best lastig als je een 8-5 baan hebt. Je kan er moeilijk rundvlees of vis eten. Moet je dan de hele dag alleen op water leven tot je thuis komt?

 36. mijn vraag is werk dit wel?
  anders is het een uitkomst voor snel en ‘heel’gemakkelijk afvallen.

  • Het doel is om snel wat kilo’s te verliezen. Ja dat kan, maar bedenk je wel dat je vooral veel vocht verliest, en in mindere mate vet. Het is niet een heel gezond dieet. Het is een crash dieet, dus je zult snel kilo’s kwijtraken, maar deze kunnen er gemakkelijk ook weer aankomen. Wil je dus blijvend afvallen, dan zou ik voor een betere levensstijl gaan. Die kun je bereiken door veel te sporten, gezond te eten en veel water te drinken.

 37. Mag je op dag 4 magere yoghurt ipv magere melk nemen?

  Groetjes Lisa

 38. Wat ik zo raar vind en niet helemaal snap is of je smorgens moet ontbijten met soep. Dit lijkt me niet lekker

  • Je mag zoveel soep eten als je wilt, dus als je trek hebt, kan je met soep ontbijten. Maar het hoeft niet, en je kan dus een van de andere dingen nemen als die mogen op een bepaalde dag.

  • Dat kan, maar vooral op de eerste dagen kan je ook fruit nemen voor je ontbijt.

Laat een reactie achter