Afvallen met het Soepdieet

Koolsoepdieet

Het soepdieet is een dieet dat ook wel bekend staat onder de namen ‘koolsoepdieet’ of ‘sacred heart dieet’, en het houdt in dat je telkens 7 dagen dieet. Het koolsoepdieet mag zo vaak gevolgd worden als je wilt, maar het kan niet aan één stuk door. Het beste is om 7 dagen dieet te volgen en vervolgens minimaal twee dagen normaal te eten. Daarna kun je weer opnieuw beginnen met 7 dagen dieet.

Het mooie van het koolsoepdieet is, dat je tijdens het 7 dagen dieet een speciale soep eet, waarvan je zoveel mag eten als je maar wilt. Je zult dus geen hongergevoel krijgen. En daarnaast is het soepdieet ook nog eens extra effectief, omdat de ingrediënten van de speciale caloriearme soep er bovendien voor zorgen dat je extra veel vet verbrandt.

Als je je goed houdt aan de voorschriften van het koolsoepdieet, kan je tijdens het 7 dagen dieet 4 tot 7 kg afvallen. Het koolsoepdieet is dus niet alleen gemakkelijk vol te houden, maar je hebt ook nog eens snel resultaat. Als je 2 of 3 keer achter elkaar een periode van 7 dagen dieet aanhoudt, met telkens 2 rustdagen er tussen, dan kun je binnen een maand dus makkelijk 15 kilo kwijt zijn.

7 dagen koolsoepdieet volgen; enkele tips

Tijdens het koolsoepdieet verandert er veel in je lijf. Ook je darmen volgen 7 dagen dieet. Het kan daarom gebeuren dat de ontlasting te dun wordt. Mocht dit gebeuren, dan kan het helpen om een kopje zemelen of muesli te nemen. Dit zorgt ervoor dat de darmen weer getriggerd worden om voedingsstoffen op te nemen in het bloed, en overtollig vocht te ontrekken uit de ontlasting.

Tijdens het volgen van het koolsoepdieet, is het simpelweg de bedoeling dat je 7 dagen dieet volgt. Alles valt of staat met het opvolgen van de richtlijnen. 7 dagen dieet betekent dan ook dat je tussendoor niet moet zondigen, want dat ontregelt het vetverbrandingsproces. Tijdens het soepdieet moet je geen brood, alcohol, koolzuurhoudende dranken en dieetdranken tot je nemen. Daarentegen mag je met het soepdieet wel bronwater, ongezoete thee, ongezoete zwarte koffie, ongezoet fruitsap, bessensap en magere melk drinken. En juist omdat het telkens maar 7 dagen dieet is, zal het niet al te lastig zijn om dit vol te houden.

Bovendien, zodra je afwijkt van deze richtlijnen, zal het alleen maar moeilijker worden om door te gaan. Volg je de adviezen wel goed op, dan zal het resultaat na 7 dagen dieet het best zijn. En bovendien is het soepdieet dan ook gemakkelijker vol te houden, omdat je geen hongergevoel zult krijgen.

Wat is het koolsoepdieet niet?

Het is niet de bedoeling dat jet het koolsoepdieet langer dan 7 dagen volgt. Het is geen dieet wat je gedurende een langere periode kunt doen. Maar het is bijvoorbeeld wel een prima dieet om je lichaam net wat slanker te krijgen voor bijvoorbeeld een belangrijke dag of je vakantie. Maar het soepdieet is niet bedoeld om langer dan 7 dagen aan een te doen. Als je verder wilt met afvallen, raad ik je aan een ander dieet of aan lichaamsbeweging te gaan doen.

U kunt het e-book soepdieet gratis downloaden. Het enige wat u hoeft te doen is zich in te schrijven op onze nieuwsbrief u ontvangt vervolgens het e-book gratis in uw e-mail.

soepdieet


49 Reacties
 1. ik heb een vraag wat mag je smorgens eten bij het soep dieet.
  weet iemand dat.

  • Hallo Astrid,

   De bedoeling van het soepdieet is dat je het volgens het dieet volgt. Ik raad je aan het weekplan te volgen. Dus geen andere voeding dan staat aangegeven. Je kunt de soep ’s morgens aanvullen met fruit.

   Succes,
   Loes

  • ik ben nu bijna 3 weken bezig en nog maar 3,5 kilo kwijt .. wat doe ik verkeerd ? Drink wel koffie met magere melk. ? Wat mag je ’s ochtends als ontbijt op dag 2, 5, 6 en 7 ? Er is niet erg veel variatie zoals het beschreven is bv. op dag 4 mag je allèèn bananen, melk en soep en dag 5 mag je allèèn vis, kip of rundvlees en tomaten ? Hebben jullie geen recepten waar een beetje mee gewerkt kan worden ? heb tot nu toe steeds tot iedere 4e dag sterke hoofdpijn gehad.. als er deze 3e week niet minstens 2 kilo afzijn denk ik er echt over ermee te stoppen .. kan geen soep meer zien ..

 2. Hallo,

  Vandaag ga ik samen met mijn man beginnen aan het soepdieet.
  We hebben ons vanmorgen gewogen.
  Ik ga nu een soort van logboek bij houden.

  Ik wil graag weten of je bij dit dieet, vitaminepillen mag gebruiken?
  Verder sport ik 2 a 3 keer in de week. Ik doe cardiofitness. Kan ik dit blijven doen, of is dat niet verstandig? Ik sport altijd in de ochtenduren en dan ongeveer anderhalf uur.

  Hoop gauw reactie te mogen ontvangen.

  Groetjes,
  Sue.

  • Hoi sue,
   sporten kan gewoon en extra vitaminenpillen mag je gebruiken.
   Heel veel succes.
   Ik ga samen met mijn overbuurvrouw/goede vriendin zondag van start.

   Groetjes.

 3. Beste.
  Ik wil graag snel afvallen mag ik dan alleen soep eten zonder fruit en groenten.
  Gr

 4. Mag er ook geen spa rood worden gedronken met of zonder een schijfje verse citroen..??

 5. Ik heb een vraag ik zou dit dieet graag willen volgen maar welke soepen mag je dan allemaal gr shirley

 6. hallo

  ik ben nu aan het einde van dag 2,
  tot 3 dagen geleden deed ik aan competitiewielrennen en dus staat de natuurlijke lichaamsverbranding vrij hoog(normaal toch),
  ik had er graag een 4 tal extra kilo’s afgekregen tijdens mijn rustperiode,
  heb mijn startgewicht bekeken en ga toch een paar dagen wachten om het resultaat te zien,
  wel ondervind ik, veelal tegen de middag en namiddag een lichte hoofdpijn,
  ik houd jullie verder op de hoogte!!

 7. Ben nu op het einde van dag 4, moet zeggen dat ik inderdaad nog geen hongergevoel heb gehad, wel heb ik heel de nacht moeten overgeven, of het nu van het dieet was of van iets anders, geen idee, maar vandaag heb ik er geen last van gehad. Resultaat na 3 dagen, 3,5 kg kwijt… Een extra stimulans om door te gaan !!!

 8. Ben nu met dag 6 bezig en na het eten van een bordje andijvie met rundvlees voel ik me beroerd,wie heeft dit meegemaakt ?

 9. Ik ben hem op het moment voor de tweede keer aan het volgen, en vind het eerlijk gezegd goed te doen. De eerste keer was ik na 7 dagen 7 kilo kwijt dus ik ben benieuwd naar deze keer! Op de dagen dat je fruit mag eten nam/neem ik als avondeten gewoon een hele ananas. Met de magere melk speel ik een beetje vals, en neem ik gewoon halfvolle melk.

  Sporten is natuurlijk geen goed idee omdat je veel te weinig energie binnen krijgt, maar iedere dag een half uurtje wandelen vond ik prima te doen.

 10. ik vind het heel knap van de mensen die het vol kunnen houden.
  Maar ik heb het zelf geprobeerd, vol enthousiasme. en ik ben van mezelf niet te zwaar of, ik weegde 65 en ben 1,78 lang. Maar wilde toch een beetje kwijt, dacht dan haal ik hooguit een paar kilotjes. Ik was in ander halve week tijd 6 kilo kwijt. Dat is dus echt heel knap!….maar de rest… ik kon toen al geen trap meer op lopen ik kon niet fietsen enz enz. Daarnaast maakte het mij psychisch kapot. begon gewoon dikke plukken haar uit het neits uit mijn hoofd te trekken…had ik blijkbaar behoefte aan…
  Dit komt doordat je vitamines te kort hebt…dat doet rare dingen met je hersenen. In vergelijking dat oudere mensen met vitamine b tekort heel erg dement zijn opeens en als ze die vitamines weer krijgen gaat het weer beter. Ondanks dat je veel groentes eet enz…je krijgt neit alle vitamines die je zou meoten hebben. en daarnaast breekt het heel veel spier af.
  En als laatste daarna begon ik weer wat meer te eten om op kracht te komen (1500kcal) en in 3 dagen zat de 6 kilo er weer aan, maar kon nogsteeds neit traplopen normaal…duurde 3 weken…incl een gigantisch opgezette buik omdat die dit eten al niet emer gewend was.
  Voor mij nooit meer. EN ik raad eht iedereen af…terwijl ik van te voren super enthousiast was,

 11. Hoeveel magere melk mag je eigenlijk drinken ?
  Ik heb 0% vet magere melk gehaald en ben van kinds af aan een melkdrinker. 2 liter per dag ging er altijd wel in, dit was dan halfvolle melk. Nu dus aan de magere melk.

  • Volgens mij mag je alleen op dag 4 melk drinken.
   Tip: melk in de blender babaan erbij, heerlijk.

 12. Hallo,

  Wat kan ik in plaats van bananen eten? Ik houd niet van bananen.

  Groet,

  Nicky

 13. hallo

  ik heb een vraagje op dag vijf zes en zeven staan die dingen die geadviseerd worden mag je op die dagen ook gewoon fruit eten, ik neem aan dat je niet alleen dat mag eten.
  wel al 2,5 kilo eraf en ga het zeker nog een keer proberen.

 14. Vraagje: mag je in plaats van groenten ook groentensappen gebruiken. Natuurlijk ook naast echte groenten?

 15. Hallo,

  Gaat dit dieet ook helpen als je geen overgewicht hebt. Maar door te stoppen met roken ben ik 3 kilo bij en lijken er steeds meer bij te komen dus zou graag die kilo’s weer kwijt willen. Hopelijk antwoorden jullie snel.

  Groetjes Stefanie

  • Ja dat weet ik zeker, ik ben jaren geleden gestopt met roken.
   Heb toen het soep dieet gevolgd hielp prima.

 16. heb een vraag ik zit aan dag5met mijn soepdieet
  mag ik vandaag buiten die tomaten nog anderen groenten eten
  en fruit of is vandaag helemaal geen fruit
  voel me war duizelig vandaag
  verder boek ik wel resultaat

  • Beste,

   Ik heb ook al eens dit dieet gevolgd en op dag 5 werd ik ook duizelig.
   Ik heb toen een appel gegeten en wat extra vitamine c tot mij genomen.
   Maar als je lichaam aangeeft dat het genoeg is geweest, stop er dan mee!En ga na 2 dagen er weer mee door..
   Dat is echt niet zo erg..

   Dit is wel een dieet waar je resultaat mee boekt!!

   Succes!!

   Groetjes Kat

  • Ja je mag sla eten en de tomaten erdoor gaat goed.
   De sla natuurlijk niet aanmaken of met gekookte tomaat.
   In mij dieet staat op dag 5 een biefstukje of kippen pootje.
   Ik kook 2 pootjes en doe die door de sla met de tomaat
   Dat eet ik als lunch en diner.

 17. Goedemiddag,

  ik wil graag het soepdieet gaat volgen en dan misschien een aantal keer (3 of 4) met steeds aantal dagen of een week ertussen.

  Maar wat ik me nou afvraag is of je daadwerkelijk vet verbrand, las ook ergens dat het voornamelijk vocht en spierweefsel (?) zou zijn omdat vet niet zo snel te verbranden zou zijn …

  Hoop hier iets meer van te begrijpen.

  Groetjes Katinka

  • Katinka,

   Het is gewoon belangrijk dat je bezig blijft. Ik heb een zittend beroep, dus is het echt nodig voor mij om tijdens het soepdieet minstens 3 keer te sporten per week, en dat hoeft niet super heftig te zijn!
   Als je niet beweegt (zowel in je job als daar buiten), is het wel belangrijk dat je dat begint te doen.
   Als je een actieve job hebt, hoef je je geen zorgen te maken 🙂

   groetjes

   Kenneth

 18. Hoi,

  Paar jaar terug ben ik met dieet precies 22 kilo afgevallen.Niet in een keer natuurlijk.Toen ik de eerste week zag dat ik 6 kilo kwijt was heb ik met tussenpauze’s van 1 week telkens terug begonnen met dit dieet.Totaal heb ik het 3 keer gedaan.En echt ik had pas een ziekte met traag werkende schildklier.Ik viel nooit geen gram af.Na deze soepdieet ben ik totaal een ander mens geworden.Ik zat vol met energie nooit duizelig en totaal geen honger.Mijn huid,haren alles zag er nog mooier uit.Ik raad het zeker aan!!! En het belangrijkste is dat de kilo’s nooit meer terug zijn gekomen.Zelfs na het dieet ben ik nog steeds een paar kilo’s blijven afvallen.Ik wens iedereen veel succes met dit super dieet…

 19. En nu? gaat er nog gereageerd worden? Zou wel heel erg fijn zijn. Ik zou normaal gezien al begonnen zijn, maar wacht op antwoord…

  • Ik heb je vragen beantwoord.

   • Ja, sorry, dank je wel. Nog even 1 laatste vraag. Ik ben bij de dag met de bananen nu. Voel me onwijs flauw en duizelig. Ik drink noit melk, maar toch magere 0% melk gehaald. Heb ik eigenlijk niet een beetje vet nodig nu misschien?

    • Je hebt zeker energie nodig, dus wat gezonde calorieën en koolhydraten. Ik zou niet voor de vette melkproducten gaan nu, maar juist lekker veel bananen eten, of wat kiwi of abrikozen erbij.
     Gaat het verder goed met het dieet? Boek je resultaten?

     • Ok,bedankt voor je antwoord. Ik ga ik even wat kiwi’s halen. Nope,nog niet echt resultaat,plas me wel een ongeluk. Maar dit dieet is ook met name vochtafdrijvend, niet vetafbrekend. Dit is dag 4 en ben maar 1 kilo verloren…. Denk niet dat ik t snel weer zou doen. Het is juist de bedoeling voor mensen die af willen vallen dat je vet-reserves aangevallen worden, en dat gebeurt hier niet mee. Eerder je spieren breken af….daarom dat ik er graag licht bij wilde sporten…

    • Had gisteren ook dag 4 en heb niet zoveel melk gedronken maar wel 7 bananen, soep en veel water, ik ben gaan wandelen en beweeg een beetje meer dan normaal, maar echt niet sporten, wel ik ben 3,5 kilo kwijt. Heb mij wel strikt aan het dieet gehouden, het begint saai te worden maar toch dwing ik mezelf om vol te houden vanwege het tot nu toe zeer goede resultaat en belangrijk ik heb deze 4 dagen nooit honger gehad. Ook ik was 12 kilo bijgekomen door te stoppen met roken, ik ben daar vanaf geraakt, dan geraak ik van die 12 kilo ook vanaf.

     • Hallo,

      Ik zou graag beginnen met het soepdieet, maar ik eet vegetarisch. Heeft u tips ter vervanging van het vlees en de vis op dag 5 en 6?

      Bvd!

 20. Oh ja, en niet geheel onbelangrijk, blijven sporten tijdens deze 7 dagen is goed?! Of misschien too much?

  • Ik zou qua sporten goed naar je lichaam luisteren. Het lijkt me verstandig om niet te overdreven heftig te sporten, je eet namelijk veel minder calorieën (= minder energie).
   Misschien dat je bijvoorbeeld wat baantjes kunt zwemmen, yoga kunt doen, een lange wandeling kunt maken…

 21. Ik heb een paar vragen, is er maar 1 soort soep? of heb je voor de variatie misschien nog soep recepten? Verder vroeg ik me af of melk echt een noodzaak is, ik drink nooit melk, krijg ik hoofdpijn van en heeft ook eigenlijk geen toegevoegde waarde voor een mens(denk ik). Voor wat vervang ik die? En ik eet al heel mn leven vegetarisch, dus kip/vlees vervangen door tofuen/of quorn? Hoop dat je me kunt beantwoorden. Wil graag morgen starten met dit dieet. bedankt alvast!

  • Hoi Gwen,

   Sorry voor de late reactie.
   Je kunt vlees vervangers gebruiken, geen probleem.
   Melk kan je vervangen voor Soja- of rijst melk of magere yoghurt.

   Ik gebruik zelf dit recept, maar er zijn zeker variaties. Zou gewoon wat googlen en wat verschillende sites proberen.

   Succes!

 22. Hoi, ik vroeg me af of de uitjes per se vooraf gebakken moeten worden of dat ze ook rauw gesneden met de soep mee kunnen koken? Ook vraag ik me af o jullie allemaal de staafmixer door de soep halen als hij twee uur heeft gekookt? Bedankt en succes allemaal!

 23. Wat is het recept voor de soep?
  Ik wil zeker 20 kilo afvallen voor eind juni

 24. Hallo ,ik ben vandaag ook begonne , ik hoop toch wel op de eerste week een 5 tal kg kwijt te raken ..ik die dit terwijl ik ook terug ben beginnen lopen ..ik hou jullie op de hoogte 🙂

 25. Ik ben vandaag begonnen met het dieet maar ben ook flink ziek vandaag. Keelontsteking, grieperig.
  Ik wil erg graag toch het dieet doorzetten maar krijg ik dan alle voedingsstoffen binnen die ik nodig heb voor mijn herstel?

  • Hoi Suzan, je moet in eerste instantie altijd je gezondheid voorop stellen. Het lijkt me niet handig om een vrij heftig dieet te gaan volgen als je ziek bent. Ik zou daarom ook zeker wachten tot je weer beter bent.

 26. Ik ga er morgen mee beginnen, ik laat alle zetmeelrijke voeding eruit en voeg olijfolie toe aan de soep om de vitaminen beter op te nemen. Ik laat weten hoe het me vergaan is.

 27. hoe bereid ik het vlees of kip mag het b.v. gezout en gekruid worden

 28. Daarmee bedoel ik dat je niet 20 dagen achtereen dit dieet moet volgen. Neem altijd een aantal dagen ertussen als je meer wilt afvallen. Daarnaast wil ik ermee zeggen dat dit soort diëten niet heel gezond zijn: je eet niet gevarieerd met weinig calorieën. Je verliest veel vocht en veel minder vet. Uiteindelijk kan je dus ook weer gemakkelijk aankomen. Daarnaast krijg je niet alle voedingsstoffen binnen die je nodig hebt. Ik raad je daarom ook aan om een gezondere levensstijl aan te nemen als je echt blijvend en gezond wilt afvallen.

 29. Ik vraag me af of je dit nu wel of niet veilig kan doen, bv voor een maand eerst staat er: Als je 2 of 3 keer achter elkaar een periode van 7 dagen dieet aanhoudt, met telkens 2 rustdagen er tussen, dan kun je binnen een maand dus makkelijk 15 kilo kwijt zijn.

  maar verderop staat: Maar het soepdieet is niet bedoeld om langer dan 7 dagen aan een te doen. Als je verder wilt met afvallen, raad ik je aan een ander dieet of aan lichaamsbeweging te gaan doen.

  Wat is nu juist???

Laat een reactie achter