Afvallen met het Soepdieet

Soepdieet dag 7, Fruitsap en Zilvervliesrijst!

Soepdieet dag 7 is al weer de laatste dag van je soepdieet. Best snel gegaan toch?! Vond ik in ieder geval wel. Ik vond het prima vol te houden.

Op Soepdieet dag 7 mag je naast de dieetsoep ook fruit en groenten eten en je mag vandaag wat zilvervliesrijst. Dit kun je bijvoorbeeld door de soep eten, maar ook gewoon koken en dan combineren met gewokte groenten. Als je er maar geen vlees of andere eiwitten aan toevoegt, want eiwitten zijn vandaag not done.

Fruitsap

Fruit kun je ook drinken door er een sap van te maken. Fruitsap uit pak is niet zo geschikt. Meestal worden daar namelijk suikers aan toegevoegd. Ook al staat dit niet op de verpakking. Want als het gemaakt is van geconcentreerd sap (waar daarvoor al suiker aan is toegevoegd) dan hoeft dat namelijk niet op de verpakking te staan.

Een andere reden waarom fruitsap uit pak minder geschikt is, is omdat het sterk is verhit waardoor de belangrijke enzymen zijn gedood. En deze zijn van belang voor een goede opnamen van alle belangrijke nutriënten, vitaminen en mineralen.

Zelf maak ik gebruik van een slowjuicer. Deze perst het fruit (en ook groenten) en haalt daar optimaal alle voedingsstoffen uit, zonder dat het sap te warm wordt. Een sapcentrifuge daarentegen slaat een heel deel van de nutriënten kapot.

Het lekkere van eigen gejuict sap is dat je het kunt combineren en je eigen sapjes creëren. Een aardbei samen juicen met 2 of 3 appels geeft al een heerlijke smaak beleving. Of simpel een stuk gember mee juicen met een paar peren, geeft een heerlijk fris sap.

Mocht je meer willen weten over slowjuicen, raad ik je aan om eens op sapvitaal.nl te kijken.

Go for (f)it!

Charlotte

P.S. Morgen het weeg moment!

Laat een reactie achter