Afvallen met het Soepdieet

Soepdieet dag 3, Let Op! Vandaag geen aardappels.

Vandaag op Soepdieet dag 3, mag je dus geen aardappels. Je mag wel groente en fruit eten. Eet het fruit als tussendoortje en niet bij de soep. Want dat kan extra gisting geven. Groente kun je wel bij de soep eten. Maar rauwe groente zoals een wortel, een stuk broccoli of bloemkool, kun je ook heel goed als tussendoortje eten. Neem als tussendoortje in ieder geval geen cracker of zo iets, want daarmee ondergraaf je de werking van het soepdieet.

Soepdieet soepvariant

Gisteren vertelde ik al dat je de soep met kruiden op smaak kunt maken. Maar ik kan me voorstellen om eens een andere soep te eten. Daarom op Soepdieet dag 3 wat variatie, met een soepvariant met bloemkool.

Ingrediënten

  • Bloemkool
  • Wortels
  • Bouillonblokje
  • Eventueel een ui
  • Kruiden naar wens
  • Geen zout

Snijdt de groenten in blokjes en breng het geheel in ruim water aan de kook. Laat het geheel koken tot de groenten gaar zijn.

Broccoli als vervanger.

In plaats van bloemkool kun je deze soep ook met broccoli maken. Broccoli is trouwens goed te combineren met spruiten. Broccoli is ook een goede vervanger van de paprika in de basissoep, mocht je niet zo van paprika’s houden.

Staafmixer

Vind je het lekker om iets minder soepachtig te eten, dan kun je de soep ook met een staafmixer pureren. Zeker wanneer je ook wat minder water gebruikt bij het koken, kun je dan een stevige soep maken.

Go for (f)it!

Charlotte

P.S. Een (gepureerd) soepje kun je ook gemakkelijk meenemen, naar je werk, maar ook als je bij iemand gaat eten. Houd je aan het schema en eet je eigen soep. Als je het meeneemt, kun je het meestal wel opwarmen (liever niet in de magnetron). En heel veel soepen zijn koud ook lekker.

P.S. Dit was al weer de derde dag. Morgen ben je al op de helft!

Laat een reactie achter