Afvallen met het Soepdieet

Soepdieet dag 2, Groenten en Kruiden

Soepdieet dag 2 staat natuurlijk in het teken van soep. Maar daarnaast mag je op soepdieet dag 2 ook groenten eten. Eet bij voorkeur groene groenten. Eet zeker geen mais of bonen, want die zijn juist weer rijk aan calorieën.
Eventueel mag je vandaag ook een aardappel bij de warme maaltijd. Kook deze dan in de schil zodat je zo veel mogelijk vitaminen behoudt. Je kunt er ook voor kiezen om geen aardappel te eten en het alleen bij groenten te houden. Dat beviel mij het beste.

Hoe werkt het soepdieet?!

Het soepdieet is eigenlijk een crashdieet, wat inhoudt dat je aanzienlijk minder calorieën inneemt, dan dat je per dag verbrand. Het soepdieet ziet er echter wel op toe dat je ook voldoende vitaminen en mineralen binnen krijgt. Dit in tegenstelling tot de meeste crashdiëten.

Bij het soepdieet minimaliseer je de inname van koolhydraten, vetten en eiwitten, zodat je lichaam de vetreserves gaat aanspreken en dus vet gaat verbranden. Af en toe heb je wel wat koolhydraten, vetten en eiwitten nodig, vandaar dat deze verspreid over de week wel wat zijn opgenomen.

Kruiden en bouillon voor de smaak.

Je mag de soep natuurlijk op smaak maken met kruiden en een bouillonblokje. Gebruik bij voorkeur geen echte bouillon, omdat daar vaak juist veel vet in zit.

Gebruik bij voorkeur ook geen zout. Maak je soep op smaak met kruiden. Dit mogen best pittige kruiden zijn.

Go for (f)it!

Charlotte

P.S. Uiteraard reageren je darmen ook op het soepdieet. Zij krijgen ook de kans om op te schonen. Maar je kunt ook last krijgen van dunnen ontlasting. Bijvoorbeeld van het fruit dat je eet. Wordt je ontlasting te dun, eet dan wat zemelen. Die stimuleren je dikke darm om meer vocht uit de ontlasting te halen.

P.P.S. Als je je ervaringen tot nu toe met ons wilt delen, lezen we dat graag hieronder.

Laat een reactie achter