Afvallen met het Soepdieet

Soepdieet dag 1

Ik ben Charlotte en jij hebt gisteren mijn Soepdieet E-book ontvangen (zo niet, vraag hier naast dan gelijk even aan). Ik heb dit E-book geschreven omdat ik met het Soepdieet ontzettend afgevallen ben. Ik was (en ben) daar zo enthousiast over, dat ik de website soepdieet.net heb opgezet om mensen zoals jij te kunnen helpen. En in de komende dagen blijf ik je helpen om het Soepdieet vol te houden.

De komende dagen stuur ik je regelmatig een mailtje met een tip of nieuw recept. En daar ga ik gelijk mee beginnen. Vandaag Soepdieet dag 1.

De ideale start van het Soepdieet.

Bereid je goed voor Soepdieet dag 1:

 • Berg alle verleidingen goed op (beter nog doe ze weg, maar met anderen in huis lukt dat niet altijd), zodat je niet in de verleiding komt om toch stiekem af te wijken van het Soepdieet.
 • Haal alles voor je eerste soep in huis
 • Neem ook het fruit (geen banaan) mee dat je de eerste dag wilt eten. Niet te veel, want dag 2 mag je geen fruit. Dat is de groente dag. Groene groenten kun je dus al wel vast meenemen.
 • Sla ook voldoende bronwater in, want je mag zo veel drinken als je wilt.
 • Maak je eerste soep
 • Ga ondertussen even op de weegschaal staan om je huidige gewicht te bepalen
 • Geniet van je eerste soep

Boodschappenlijstje Soepdieet dag 1

Kijk even op Soepdieet Recept, of klik hier voor het ingrediëntenlijstje. Op die pagina vind je ook het recept en de bereiding van de dieetsoep.

Tip: Liever geen koffie en zwarte thee

Tijdens het soepdieet mag je onbeperkt water en thee drinken. Maar drink bij voorkeur kruidenthee en geen zwarte thee of zelfs koffie. Beiden zijn namelijk vocht afdrijvend. Scheelt wel in je gewicht, maar het helpt je geen vet verbranden. Door water of kruidenthee te drinken kan je lichaam gemakkelijker de afvalstoffen die vrijkomen bij het vet verbranden, afvoeren.

Mocht je nog vragen hebben, mail me dan zeker even. Ik help je graag! Uiteraard kun je ook hieronder je reactie achter laten.

Go for (f)it!

Charlotte

P.S. Je mag dus ook fruit eten. Maar alleen geen banaan, omdat banaan rijk is aan koolhydraten en veel daarmee ook veel calorieën. Meloenen en watermeloenen bevatten juist heel weinig calorieën en zijn dus heel geschikt.

P.P.S. Weeg je alleen vandaag om je begin gewicht te bepalen. Weeg je zeker niet iedere dag, want dat geeft mogelijk teleurstellingen. Je lichaam heeft namelijk even tijd nodig om op het dieet te reageren. Ik raad je aan pas na 7 dagen je opnieuw te wegen en je te laten verrassen door het resultaat!

1 Reactie
 1. Dag 1 vond ik best wel aangenaam.

  Geen honger gehad, lekker fruit gegeten en soep

  Er gaat toch wel heel wat groenten in de soep, mijn pot was er bijna te klein voor. dus heb ik de ingrediënten gehalveerd. Dan heb ik de helft van de kool (1/4 van de hele kool dus) met alle andere groenten eerst klaargemaakt en van het moment dat ik die soep kon mixen de andere helft (1/4de van de kool)
  De soep rook heerlijk maar heb die wel moeten bijkruiden (geen zout) en dan was hij wel lekker, zelfs de kinderen vonden die ok.

  Dit heb ik op dag 1 gegeten:
  ONTBIJT:
  1 sinaasappel en 100 gram aardbeien
  LUNCH:
  ik heb een fruitsalade gemaakt van 1 appel, 100 gram aardbeien, 1 sinaasappel en 1 kiwi (met de pel er nog aan, is goed voor de vooruitgang van de achteruitgang) en over dit alles nog eens een halve citroen uitgeperst.
  verder heb ik ook nog 2 kopjes koolsoep gedronken (eerst de soep dan de fruitsalade)
  AVONDETEN:
  opnieuw een fruitsalade gemaakt van 1 appel, 100 gram aardbeien, 1 sinaasappel en een halve granaatappel en over dit alles terug een halve citroen uitgeperst.
  SNACKS:
  100 gram groene druiven en een kop koolsoep.

  Morgen schrijf ik hoe ik dag 2 (waar ik nu mee bezig ben beleefd heb)

  Grtjs Darla

Laat een reactie achter