Afvallen met het Soepdieet

Resultaten Soepdieet, het zit er op.

Het zit er op. Je hebt het soepdieet 7 dagen vol gehouden. En nu komt dus het grote moment om te ontdekken wat het je heeft opgeleverd. Vandaag dus op de weegschaal. Wat zijn jouw resultaten soepdieet?!

Wow, voor mij was het 6,8 kilo! Daar ben ik ontzettend blij mee. En jij? Wat is jouw resultaat. Laat het onder deze pagina even weten!

Pas op!

Nu je resultaat geboekt hebt en vandaag mag (moet) stoppen, is het natuurlijk zaak dat de kilo’s ook weg blijven. Wees vanaf nu dus voorzichtig met alle verleidingen. Want het oude gezegde blijft natuurlijk gelden: “Ieder pondje, gaat door het mondje!” (en zet zich bij mij op mijn kontje!).

Je moet vandaag echt stoppen!

Ik zei het net al, je moet vandaag stoppen. Het soepdieet is een kort dieet en valt onder de crashdiëten. Dat zijn diëten waarbij je in korte tijd veel kilo’s kwijt kunt raken. Het oorspronkelijke soepdieet bestond alleen uit koolsoep en dat was met recht een crashdieet, waarbij de kans op te korten aan vitaminen en mineralen heel groot is. Maar het soepdieet dat je nu gevolgd hebt heeft dat nadelige effect niet, omdat je regelmatig ook fruit, groente en eiwitten hebt mogen eten.

Maar na 7 dagen is het goed te stoppen en in ieder geval een rust moment in te bouwen. Je kunt over een aantal dagen wel weer opnieuw starten als je wilt.

Bouw rustig weer op.

Wat je waarschijnlijk is opgevallen, is dat het soepdieet geen koolhydraten en eiwitten combineert. Ik heb ontdekt dat ik mij daar heel prettig bij voel en ik combineer deze dus in principe ook niet binnen een maaltijd. Verdeeld over de dag eet ik ze wel beiden. En dat raad ik jou ook aan om weer rustig op te bouwen naar een patroon waar jij je lekker bij voelt.

Zeker ook de eerste dagen, omdat je lichaam nu gewend is aan gezond voedsel, dus geen verkeerde combinatie van eiwitten en koolhydraten, geen gefabriceerde producten en al helemaal geen suiker. En als het goed is ook geen zwarte thee en koffie. Wanneer je weer in je oude patroon vervalt, kan dat zeker de eerste dagen zwaar op je maag vallen (en daarna weer zwaar op de weegschaal).

Wil jij nog meer afvallen?

Wacht in ieder geval 2 dagen voor je weer met het soepdieet of een ander dieet van start gaat. Het soepdieet is heel geschikt om in een week een leuk aantal kilo’s kwijt te raken. Maar wil je meer kilo’s kwijt, dan raad ik je aan om voor een dieet te gaan met meer variatie, zoals bijvoorbeeld het Vitadis slanker leven plan. Dit is een eiwitdieet, waarbij je gecoacht wordt naar je ideale gewicht.

Heb je je Ideale gewicht bereikt en wil je dit behouden?

Dan raad ik je aan om je levensstijl aan te passen, zodat de kilo’s ook weg zullen blijven. Zoals al aangegeven probeer ik eiwitten en koolhydraten niet meer te combineren. Maar daarnaast zorg ik er voor dat ik dagelijks voldoende fruit en groenten eet. Mijn dagelijkse groene smoothies zijn daarvoor de ideale en heerlijke oplossing. En het is mij ook gelukt om suiker uit te bannen.

Go for (f)it!

Charlotte

P.S. Heb je al even je resultaten gedeeld? Ik ben er namelijk heel benieuwd naar. En uiteraard ook naar je ervaringen. Laat ze hier onder even achter!

7 Reacties
 1. Vandaag einde dag 5 ,2 kilo kwijt. Geen hongergevoel maar mis iets in de ochtend om nou gelijk om 8 uur soep of wortels te eten… met een fruitdag valt het wel mee in de ochtend

 2. Hallo Charlotte,

  3,3 kilo er af valt mij tegen,keurig aan de richtlijnen gehouden op twee biologische oer[rijst) waffels na verdeelt over die week.Het was wel goed te doen,ik doe even een paar dagen normaal eten [op een verantwoorde wijze} en dan denk ik aan een nieuwe poging 3,3 kilo eraf noch een keer is tenslotte ook 6,6 bij elkaar dan duurt het maar iets langer,bedankt voor je steun en toeverlaat.

  met vriendelijke groet,

  JvD

 3. Ruim 3 kilo kwijt. Dieet was goed vol te houden!

 4. zo de 7 dagen zitten erop as voor mij goed vol te houden eeeennnnnn 5.2 kilo der af dus blij

 5. He charlotte merci voor het begeleiden van het soepdieet kwas telkens benieuwd naar uw volgende mail
  Kheb het dieet strikt gevolgd samen met mijn vriend en het was eigenlijk een aangename ervaring vooral omdat we niet echt het gevoel hadden van dieeten
  Kben in totaal maar 2kg300 afgevallen en mijn vriend 3kg600 twas voor hem wel een ontgoocheling vermits hij een streefdoel had van 5kg nochtans hebben we helemaal niet gezondigd toch hoop ik nog wa kg kwijt te geraken op een gezonde manier grtjes Gerda

 6. ik ben nu aan de vierdedag bezig en het vald me reuze mee maar heb nog niet gewogen dat doe ik zaterdagmorgen ik woog 106.1 dus zaterdag weet ik meer maae voel me er goed bij

 7. Hallo Charlotte ,ik ben 3 kg verloren ! Ik ga over twee dagen weer verder bedankt nogmaals groetjes marina

Laat een reactie achter